Specialkost på Villa Aske

Vi strävar efter att alla våra gäster ska serveras en god och vällagad måltid. Vi är därför oerhört beroende av att få till oss information om allergier och matpreferenser, så vi hinner planera och få hem råvaror till dessa rätter.

Som svanen-märkta jobbar vi även aktivt för att förbättra miljön och en del av detta arbete är att minska matsvinnet. Detta gör vi bl.a. genom att endast tillaga förbokade rätter.

Som samordnare för denna konferens har du en viktig uppgift att samla in och meddela oss eventuella matavvikelser. Här nedanför ser du lite olika matpreferenser som vi upplever är vanliga, ni kanske har någon annan.

 

Lakto – ovo – vegetarian

Äter: Ägg & mejeriprodukter
Äter inte: Kött, fågel, fisk, skaldjur

 

Lakto – vegetarian  

Äter : Mejeriprodukter
Äter inte: Kött, fågel, fisk, skaldjur, ägg

 

Ovo – vegetarian

Äter: Ägg
Äter inte: Kött, fågel, fisk, skaldjur, mejeri

 

Demi – vegetarian

Äter: Fågel, fisk, skaldjur
Äter inte: Kött

 

Pescetarian

Äter: Fisk & skaldjur
Äter inte: Kött & fågel

 

Vegan

Äter: Allt från växtriket
Äter inte: Allt från animaliska riket

 

Glutenintolerant

Äter: Glutenfritt
Äter inte: Mjölprodukter

 

Laktosintolerant

Äter: Laktosfritt
Äter inte: Mjölkprodukter med laktos

 

Fiskallergi, skaldjursallergi, nötallergi, baljväxtallergi, fläsk, gravid.

 

För beställningar av specialkost som uppkommer på plats debiteras 500 kr/person och dag exklusive moms.

 

Med hälsningar från oss på Villa Aske!