Parmesanostsoppa

 

Du behöver
(4 personer)
350 g parmesanost, grana padano
5 dl hemgjord reducerad buljong (alt. färdigköpt höns- eller kycklingbuljong)
5 dl grädde
1 tsk citronjuice
Salt, peppar efter smak

 

Till servering (krutonger)
2 st formbröd, skivor
2 msk smält smör, till rostning
En god olivolja

 

Gör så här
Kantskär formbröd och skär dem i tärningar. Rosta dem i smält smör i en stekpanna. Salta, peppra och vänd dem så att de blir gyllenbruna. Lägg dem sedan på hushållspapper.

Riv parmesanosten och lägg den i en mixer. Koka upp grädde och hönsbuljong/kycklingbuljong och häll den heta vätskan över den rivna osten. Mixa osten slät i ett par minuter och smaksätt med citron, svartpeppar och ev. lite salt. Sila soppan och servera direkt. Om du vill servera den kall så ställer du den i kylen.

Ringla en god olivolja och garnera med krutongerna. Du kan självklart addera något som du gillar – löjrom, lax, pesto…

 

BOUN APPETITO!