Aperitivo är en djupt rotad tradition i den italienska kulturen och kanske det främsta sättet att socialisera på bland italienare. En aperitivo är en drink innan middagen som fungerar som aptitretare, men som också anses ha med matsmältningen att göra. Drycken servers alltid med lättare snacks.
Traditionellt dricker man örtbaserade likörer med låg alkoholhalt, som till exempel en Vermouth. Likörerna blandas med Prosecco och/eller mineralvatten, vilket ger en uppfriskande och läskande drink. Ofta är de också smaksatta med någon form av citrusfrukt, till exempel pomerans och blodapelsin, vilket bidrar till drinkens fräschhet.
Idag är variationen större och aperitivo kan vara allt ifrån vin till öl till mer avancerade drycker. Även tilltuggen varierar, men för att göra det lite enklare har vi samlat några förslag nedan. Men som sagt, variationen är spännande stor. Vår restaurang hjälper gärna er att plocka ihop ett alldeles eget Aperitivo-paket. CIN CIN!
Vermouth | 160 kr
Negroni | 160 kr
Campari | 160 kr
Aperol Spritz| 150 kr
Processo | 130 kr
Vin | 130 kr
Öl | 90 kr
Ost & oliver | 125 kr/person
Ost, oliver & chark | 125 kr/person
Pizzette | 125 kr/person
Ost, chark & pizzette | 150 kr/person
En öl, ett glas vin eller processo med ost, oliver & chark
150 kr/person
En öl, ett glas vin eller processo med ost, chark & pizzette
150 kr/person
Aperol Spitz med ost & oliver
150 kr/person
Att prosecco kommer från Italien, cava från Spanien och champagne från Frankrike är det många som känner till. Men vad är egentligen skillnaden på de olika dryckerna och är prosecco Italiens champagne? Boka vår bubbelprovning och räta ut eventuella frågetecken.
Följ med oss på en kulinarisk resa genom Italien. Vi provar vin från fyra olika regioner i Italien i kombination med tillbehör som är klassiska för respektive region.