Förslag på aktiviteter

Vi har aktiviteter som passar alla

Ett viktigt inslag i en lyckad konferens är att umgås under aktiva former. Nedan följer ett axplock av aktiviteter som vi på Villa Aske erbjuder. Om ni vill ha fler förslag, kontakta oss så hjälper vi er att planera ett roligt och omväxlande program.

SNABB OFFERT & PRISFÖRFRÅGAN

Campione – en kockkamp med italiensk inramning

Gillar du TV-programmet Kockarnas Kamp? Programmet där kända kockar utmanas i kategorier såsom precision, snabbhet, noggrannhet och stresstålighet. Då kommer du även gilla Villa Askes nya aktivitet CAMPIONE där deltagarna ställs inför liknade utmaningar med en italiensk inramning. En rolig och matnyttig aktivitet som passar för alla.

Pris: 595 kr/person
Deltagare: upp till 16 personer
Tid: 45 – 60 minuter

Gör er egen Salsiccia

Salsiccia är en korvsort med ursprung från Italien. I Italien betyder salsiccia korv av fläskkött smaksatt med vitlök och pepparkorn, men det finns många varianter. Den kan ätas utan lagring och tillagas genom stekning i panna, ugn eller grillning. Under denna aktivitet tillverkar ni tre olika sorters korvar, allt enligt konstens alla regler med färska örter och ekologiskt kött. Under handledning av våra kockar smaksätter och stoppar ni era korvar vilka ni får ta med er hem tillsammans med recepten. Aktiviteten hålls mellan 16:00 – 17:30.

Pris: 595 kr/person
Deltagare: upp till 16 personer
Tid: ca 1,5 timme

Baka er egen pasta

Att göra sin egen pasta är riktigt roligt. Det blir supergott och det är inte så svårt som man kan tro! Under denna aktivitet gör ni er egen pastadeg från grunden och precis som i Italien knådar ni och kavlar allt för hand. Ni lär er att göra olika typer av pasta såsom tortellini, papardelle och liguini. Pastan kommer sedan att serveras som ingrediens i en av rätterna under er middag. Aktiviteten hålls mellan 16:00 – 17:30.

Pris: 495 kr/person.
Deltagare: upp till 16 personer
Tid: ca 1,5 timme

Gudfadern

Det har blivit dags för gudfadern Don Leonardo att lämna över till nästa generation. För att få reda vilken familj som är bäst lämpad har han arrangerat en tävling med massor av utmaningar. Lagen som representerar varsin familj kommer att prövas i t.ex. skytte med lupara ta sig förbi larmsystem, fotboll, reaktioner och cigarettsmuggling. Hela tiden måste de våga satsa sina insatser för att kunna vinna mera, dessutom finns ett hästhuvud med i leken. Den familj som bäst lyckats använda sina talanger och haft en vinnande taktik kommer att ha mest guldtackor i sin attachéväska när tävlingen är slut.  Allt sker utomhus så kläder efter väder.

Pris: 595 kr/person, minimumpris 12 500 kr
Deltagare: från 15 personer och uppåt.
Tid: 1,5 timmar

Italia – en frågetävling

Vad kan ni om Italien? Detta är en frågesport där vi blandar kunskap med praktiska moment och lite galna upptåg. Mat, vin, konst, fotboll, musik, bilar mm. Vet ni något om detta? , är lukt och doftsinnet vässat? då är ni säkert med i matchen. Frågesporten genomför inomhus. Lämplig för alla, perfekt före middagen.

Pris: 350 kr/person
Minimipris: 7 500 kr
Tid: ca 1 timme

Cioccolatto di Italia – chokladprovning på italienskt tema

Den fina chokladen erövrar nu värden, men vad vet ni om choklad egentligen? Vilka sorter finns det, hur blir de så olika, vad skiljer en dyr och billig choklad och vad dricker och äter man till. Detta är några av de frågor vi reder ut under vår provning. Vi baserar vår provning på choklad från Amedei i Toscana- världen bästa chokladtillverkare, men även andra sorter och märken dyker upp.

Pris: 350 kr/pers, minimipris 8 500 kr.
Choklad för 10 pers ingår, där utöver 250 kr/person.
Tidsåtgång: 1,5 timme

Olivolje- och balsamico provning

Låt er inspireras under en olivolje- och balsamico provning. En magisk resa där ni lär er vad som kännetecknar olika olivoljor, från mildare till mer fruktiga och intensiva. Vi provar 4 olika oljor, också i kombination med två olika balsamico.

Pris: 6 500 kr
Deltagare: 6 – 25 personer
Tid: 1,5 – 2 timmar

Sapori d’Italia – en kulinarisk resa genom Italien

Följ med oss på en kulinarisk resa genom Italien. Vi provar vin från tre olika regioner i Italien i kombination med tillbehör som är klassiska för respektive region. Kan t.ex. vara en mustig Amarone tillsammans med smakrik Risotto från regionen Veneto eller en rubinröd Chianti Classico tillsammans med en tunnskuren prosciutto från Toscana.

Pris: 395 kr/person exkl. dryck
Deltagre: 4 – 40 personer
Tid: 1 – 1,5 timme

Matlagning – grupper upp till 12 personer

Tillsammans och under vägledning av våra kockar tillagar ni er egen meny för kvällen. Resultatet serveras som er middag och samtidigt får ni möjligheten att presentera era kreationer för varandra. En teambuilding som heter duga, där ni får prova på att tillaga allt från förrätt till dessert. Aktiviteten genomförs mellan kl. 16:00 – 17:30.

Pris: 895 kr/person
Deltagare: upp till 12 personer
Tid: ca 1,5 timme

Matlagning – från 12 personer och uppåt

Ni delas in i två grupper. Ena hälften börjar med att kliva in i köket och den andra sätter sig bekvämt tillrätta i matsalen. I köket förbereds kvällens varmrätt tillsammans med våra kockar samtidigt som gruppen i matsalen provar ostar och vin under vägledningar av vår sommelier. Efter ca en timme byter grupperna plats. I köket tillreds då kvällens förrätt. Under kvällens middag får ni möjligheten att presentera era kreationer för varandra. Aktiviteten genomförs mellan kl. 16:00-17:30. Kostnad för den dryck som provas tillkommer.

Pris: 895 kr/person
Deltagare: från 12 personer och uppåt
Tid: ca 1,5 timme

Dryckesprovning

Vi erbjuder ett stort urval av dryckesprovningar under professionell ledning av vår kunniga sommelier som t.ex. vin, champagne, whiskey eller avec.

Pris: 6 500 kr exkl. dryck
Deltagare: upp till 80 personer
Tid: ca 1,5 timme

Vernissagemålning

I grupper om 3-5 personer målar ni tavlor efter ett bestämt tema. Avslutas med vernissage där lagen får presentera sina tavlor. Tavlorna behåller ni och kanske får de äran att sedan hänga på er arbetsplats!

Pris: 1 900 kr/duk
Minipris: 6 000 kr
Tid: 1-2 timmar

Mountainbiketur

Runtom Villa Aske finns massor med härlig cykelterräng. Ni cyklar på robusta och lätthanterliga mountainbikes. Rutten och tempot bestäms efter gruppens förmåga.

Pris: 895 kr/person
Minipris: 8 500 kr
Deltagare upp till 30 personer
Tid: 1 – 4 timmar

Katapultbygge

På bestämd tid ska lagen designa och bygga varsin katapult. Det gäller att samarbeta, fördela arbetsuppgifterna och vara kreativa för att bygga den katapult som skjuter längst och med bästa precision.

Pris: 3 000 kr/katapult
Minimipris: 7 500 kr
Deltagare: Obegränsat
Tid: 1,5 – 2 timmar

Segway

Alla kan köra segway och man lär sig hantera en segway på bara några minuter. Våra instruktörer ger er en grundlig genomgång och sedan kör vi en vacker tur i naturen eller en rolig tävling på teknikbana.

Pris: 895 kr/ person
Minimipris 9 500 kr
Deltagare: upptill 10 personer/tur
Tid: 1 timme

4-hjulig motorcykelsafari

En naturupplevelse utöver det vanliga! Den utmanande banan går genom en fantastisk skog där förarna får manövrera sina motorcyklar över stock och sten och genom trixiga passager.

Pris 1 195 kr/person
Minimipris: 9 500kr
Deltagare: Upp till 12 personer/tur
Tids: 1,5 – 2 timmar

Laserlerduveskytte

En miljövänligare form av den klassiska aktiviteten lerduvskytte. Går att skjuta såväl i dagsljus eller mörker.

Pris: 595 kr/per person, minimipris: 7 500 kr
Deltagare: Upp till 50 personer
Tid: 1 – 2 timmar

Aktiviteter på egen hand

Elljusspår, Cyklar, Stavgång, Kubb, Boule, Bastu, Biljard