Italienska aktiviteter

Campione – en kockkamp med italiensk inramning

Gillar du TV-programmet Kockarnas Kamp? Programmet där kända kockar utmanas i kategorier såsom precision, snabbhet, noggrannhet och stresstålighet. Då kommer du även gilla Villa Askes nya aktivitet CAMPIONE där deltagarna ställs inför liknade utmaningar med en italiensk inramning. En rolig och matnyttig aktivitet som passar för alla.

Pris: 595 kr/person
Deltagare: upp till 16 personer
Tidsåtgång: 45 – 60 minuter

Sapori d’Italia – en kulinarisk resa genom Italien

Följ med oss på en kulinarisk resa genom Italien. Vi provar vin från tre olika regioner i Italien i kombination med tillbehör som är klassiska för respektive region. Kan t.ex. vara en mustig Amarone tillsammans med smakrik Risotto från regionen Veneto eller en rubinröd Chianti Classico tillsammans med en tunnskuren prosciutto från Toscana.

Pris: 395 kr/person exkl. dryck
Deltagare: upp till 40 personer
Tidsåtgång: 1 – 1,5 timme

Gudfadern

Det har blivit dags för gudfadern Don Leonardo att lämna över till nästa generation. För att få reda vilken familj som är bäst lämpad har han arrangerat en tävling med massor av utmaningar. Lagen som representerar varsin familj kommer att prövas i t.ex. skytte med lupara ta sig förbi larmsystem, fotboll, reaktioner och cigarettsmuggling. Hela tiden måste de våga satsa sina insatser för att kunna vinna mera, dessutom finns ett hästhuvud med i leken. Den familj som bäst lyckats använda sina talanger och haft en vinnande taktik kommer att ha mest guldtackor i sin attachéväska när tävlingen är slut.  Allt sker utomhus så kläder efter väder.

Pris: 595 kr/person, minimipris: 12 500 kr
Deltagare: från 15 personer och uppåt
Tidsåtgång: 1,5 timme

Gör er egen Salsiccia

Salsiccia är en korvsort med ursprung från Italien. I Italien betyder salsiccia korv av fläskkött smaksatt med vitlök och pepparkorn, men det finns många varianter. Den kan ätas utan lagring och tillagas genom stekning i panna, ugn eller grillning. Under denna aktivitet tillverkar vi tre olika sorters korvar, allt enligt konstens alla regler med färska örter och ekologiskt kött. Under handledning av Villa Askes kockar smaksätter ni och stoppar era korvar vilka ni får ta med er hem tillsammans med recepten. Aktiviteten hålls mellan 16:00 – 17:30.

Pris: 595 kr/person
Deltagare: upp till 16 personer
Tidsåtgång: 45 – 60 minuter

Baka er egen pasta

Att göra sin egen pasta är inte bara roligt. Det blir supergott och det är inte så svårt som man kan tro! Under denna aktivitet gör ni er egen pastadeg från grunden. Och precis som i Italien knådar ni och kalvar ni allt för hand. Av degen lär ni er att göra olika typer av pasta såsom tortellini, papardelle och liguini. Resultatet dvs. pastan kommer sedan att serveras som ingrediens i en av rätterna under er middag. Aktiviteten hålls mellan 16:00 – 17:30.

Pris: 495 kr/person
Deltagare: upp till 16 personer
Tidsåtgång: 45 – 60 minuter

Italia – en frågetävling

Vad kan ni om Italien? Detta är en frågesport där vi blandar kunskap med praktiska moment och lite galna upptåg. Mat, vin, konst, fotboll, musik, bilar mm. Vet ni något om detta? , är lukt och doftsinnet vässat? då är ni säkert med i matchen. Frågesporten genomför inomhus. Lämplig för alla, perfekt före middagen.

Pris: 450 kr/person
Minimipris: 8 500 kr
Tidsåtgång: ca 1 timme

Cioccolatto di Italia – chokladprovning på italienskt tema

Den fina chokladen erövrar nu värden, men vad vet ni om choklad egentligen? Vilka sorter finns det, hur blir de så olika, vad skiljer en dyr och billig choklad och vad dricker och äter man till. Detta är några av de frågor vi reder ut under vår provning. Vi baserar vår provning på choklad från Amedei i Toscana- världen bästa chokladtillverkare, men även andra sorter och märken dyker upp.

Pris: 350 kr/pers, minimipris 8 500 kr.
Choklad för 10 pers ingår där utöver 250 kr/person.
Tidsåtgång: 1,5 timme

SNABB OFFERT