Vår restaurang verkar under devisen ”Italiensk kärlek till svenska råvaror” och att jobba med närproducerade råvaror i så stor utsträckning som möjligt är en självklarhet. Här delar vi med oss av några av våra recept.
Tiramisu är en fantastiskt god och klassisk italiensk dessert. Lätt att förbereda och enkel att göra till många. En självklar favorit hos oss på Villa Aske. Och här är vårt recept!
Limoncello är en sötsyrlig och svalkande likör som traditionellt görs på sprit, citronskal och sockerlag. Drycken har sitt ursprung från södra Italien och trakterna kring Amalfikusten.
Drinken Negroni sägs ha uppfunnits år 1919 på baren Casoni i Florens då stamgästen Greve Camillo Negroni bad bartendern Fosco Scarselli att stärka hans favoritdrink Americano.
Aperol är en bittersöt aperitif som skapades 1919 av bröderna Barbieri i norra Italien. Drinken Aperol Spritz är en fräsch törstsläckare som passar utmärkt som fördrink.