Bygg ert lag

Ett viktigt inslag i en lyckad konferens är ofta att ”bygga laget”, gärna under aktiva former. I vårt conferenza-paket med BYGG ERT LAG inkluderar vi en kreativ och lekfull aktivitet som hjälper er att bygga ert lag.

 

Conferenza-paketet inkluderar

  • Logi i enkel- eller del i dubbelrum
  • Välkomstkaffe med focaccia
  • 2-rätters lunch
  • Eftermiddagsbuffé med ost, frukt och bakverk
  • Antipasto
  • 3-rätters middag (primo, secundo & dolce)
  • Frukostbuffé
  • En lagbyggande aktivitet och ni väljer bland: Gör er egen Pastakurs, Gudfadern eller Sapori dÍtalia. Läs mer om aktiviteterna nedan.

 

Pris

Conferenza-paket med BYGG ERT LAG:
Paket med del i dubbelrum: 2 495 kr/person med del i dubbelrum (ord. 2 995 kr/person).
Paket med enkelrum: 2 995 kr/person (ord. 3 495 kr)

Gör er egen salsiccia

Salsiccia är en korvsort med ursprung från Italien. I Italien betyder salsiccia korv av fläskkött smaksatt med vitlök och pepparkorn, men det finns många varianter. Den kan ätas utan lagring och tillagas genom stekning i panna, ugn eller grillning. Under denna aktivitet tillverkar vi tre olika sorters korvar, allt enligt konstens alla regler med färska örter och ekologiskt kött. Under handledning av Villa Askes kockar maler ni och stoppar era korvar vilka ni får ta med er hem tillsammans med recepten.

 

Gudfadern

En rolig teamaktivitet som förflyttar er till en miljö inspirerad av den klassiska filmen. Det har blivit dags för gudfadern Don Leonardo att lämna över till nästa generation. För att få reda vilken familj som är bäst lämpad har han arrangerat en tävling med massor av utmaningar. Lagen som representerar var sin familj kommer att prövas i t.ex. skytte med lupara (hagelgevär), ta sig förbi larmsystem, fotboll, sophantering, biljakt och cigarettsmuggling. Hela tiden måste de dessutom våga satsa sina insatser för att kunna vinna mera, dessutom finns ett hästhuvud, som ingen vill bli sittandes med, i leken. Den familj som bäst lyckats använda sina talanger och haft en vinnande taktik kommer att ha mest guldtackor i sin attachéväska när tävlingen är slut.

 

Mousetrap

Denna lag-aktivitet utmanar deltagarnas förmåga att samarbeta och kommunicera både inom och utom det egna laget. Dessutom krävs det att lagen är kreativa, uppfinningsrika och kan arbeta under tidspress. Tillsammans skall alla grupper bygga en avancerad råttfälla. Varje grupp skall konstruera en unik del av anordningen och varje del skall kunna starta nästföljande del. Grupperna får en bestämd mängd material och verktyg samt en unik mekanisk detalj (t.ex. en liten tågbana eller sparkande leksaksfotbollspelare). När man sätter i gång råttfällan kommer det att se ut lite som ett stort domino där varje rörelse kan följas av samtliga och förhoppningsvis avslutas allt med att råttan fastnar i fällan. Mousetrap kan arrangeras både inom- och utomhus.