Maten vi serverar på Villa Aske är Italien-inspirerad, men tillagad på svenska råvaror av högsta kvalitet. Menyn följer säsongerna och precis som i Italien står rena, genuina smaker i fokus. En solkysst tomat, ett lätt parmesanskum eller en ny variation på blåbär.
På Villa Aske är måltiden, precis som i Italien, alltid mycket mer än bara mat – du äter inte för att leva, du lever för att äta.
Nu är datumen äntligen satta för vår efterlängtade grillmiddag, nämligen 2, 9 & 16 juni samt 18 & 25 augusti. Dessa fredagar kommer grilldoften återigen sprida sig över Piazza Bassi och rama in stämningen tillsammans med smakfull dryck och förhoppningsvis gott sällskap :)
För en del år sedan åkte vi på Villa Aske på en resa till vackra Toscana. Tanken var bl.a. att inspireras och hämta hem idéer till arbetet på Villa Aske. En upplevelse som gjorde extra stort intryck var mötet med ”Slaktaren från Panzano”. Han heter Dario Cecchini och är den åttonde generationen som driver det världskända slakteriet i den lilla byn Panzano mitt i Chiantis böljande landskap.
Detta inspirerande möte la grunden för en av våra matsalar, Charkuterian, här på Villa Aske. I Charkuterian dukas dagligen villans frukostbuffé upp, men matsalen används även flitigt för olika matlagningsaktiviteter samt middagar för sällskap som önskar avskild matsal.
Aperitivo handlar först och främst om mötet mellan människor. Själva ordet kommer från latinets aperire som betyder ”öppna upp”, och syftar till att öppna upp magen inför den stundande middagen.
Italienare har i århundraden skålat med aptitretare under de tidiga kvällstimmarna mellan arbete och middag – med vänner, familjen och kollegorna. Det är stunden då italienare socialiserar och uppdaterar varandra om livet.