MAT & DRYCK MED SMAK AV ITALIEN

På Villa Aske är måltiden, precis som i Italien, alltid mycket mer än bara mat – du äter inte för att leva, du lever för att äta. Buon appetito!

SNABB OFFERT & PRISFÖRFRÅGAN

GRILLKVÄLL PÅ PIAZZA BASSI

På utvalda fredagar väcker grilldoften liv i Piazza Bassi och sätter tonen för en kväll fylld av god mat, välsmakande drycker och fantastisk stämning.

 

Läs mer om grillkväll på Piazza Bassi

Aperitivo – mötet mellan människor

Aperitivo handlar först och främst om mötet mellan människor. Italienare har i århundraden skålat med aptitretare under de tidiga kvällstimmarna mellan arbete och middag – med vänner, familjen och kollegorna. Det är stunden då italienare socialiserar och uppdaterar varandra om livet.

 

Inled kvällen som en sann italienare

DRINKRECEPT FRÅN BAREN

Italiensk kärlek till svenska råvaror

Maten vi serverar på Villa Aske är Italien-inspirerad, men också tillagad på svenska råvaror av högsta kvalitet. Menyn följer säsongerna och precis som i Italien står rena, genuina smaker i fokus. En solkysst tomat, ett lätt parmesanskum eller en ny variation på blåbär.

FRÅN EN PASSIONERAD SLAKTARE

När vi på Villa Aske var på resa till Toscana, gjorde mötet med ”Slaktaren från Panzano” extra stort intryck. Han heter Dario Cecchini och är den åttonde generationen som driver det världskända slakteriet i byn Panzano mitt i Chiantis böljande landskap. Läs mer om Slaktaren från Panzano

NÅGRA MATNYTTIGA AKTIVITETER