Offert & prisförfrågan

Italiensk kärlek till svenska råvaror

Maten vi serverar på Villa Aske är Italien-inspirerad, men tillagad på svenska råvaror av högsta kvalitet. Menyn följer säsongerna och precis som i Italien står rena, genuina smaker i fokus. En solkysst tomat, ett lätt parmesanskum eller en ny variation på blåbär.

På Villa Aske är måltiden, precis som i Italien, alltid mycket mer än bara mat – du äter inte för att leva, du lever för att äta.

Drinktips från baren

Italienska drinken Aperol Spritz stående på marmorbord i motljus.

Aperol Spritz

Aperol är en bittersöt aperitif som skapades 1919 av bröderna Barbieri i norra Italien. Drinken Aperol Spritz är en fräsch törstsläckare som passar utmärkt som fördrink.

Negroni

Drinken Negroni sägs ha uppfunnits år 1919 på baren Casoni i Florens då stamgästen Greve Camillo Negroni bad bartendern Fosco Scarselli att stärka hans favoritdrink Americano.

Limoncellomojito

Limoncello är en sötsyrlig och svalkande likör som traditionellt görs på sprit, citronskal och sockerlag. Drycken har sitt ursprung från södra Italien och trakterna kring Amalfikusten.

Espresso martini

Wake me up, and then fuck me up!” Det var uppdraget bartendern Dick Bradsell fick av en supermodell när han på 8O-talet skapade espresso martini.

Recept

Läs mer »

Skafferiet

Läs mer »

Med inspiration från en passionerad slaktare

För en del år sedan åkte vi på Villa Aske på en resa till vackra Toscana. Tanken var bl.a. att inspireras och hämta hem idéer till arbetet på Villa Aske. En upplevelse som gjorde extra stort intryck var mötet med ”Slaktaren från Panzano”. Han heter Dario Cecchini och är den åttonde generationen som driver det världskända slakteriet i den lilla byn Panzano mitt i Chiantis böljande landskap.

Detta inspirerande möte la grunden för en av våra matsalar, Charkuterian, här på Villa Aske. I Charkuterian dukas dagligen villans frukostbuffé upp, men matsalen används även flitigt för olika matlagningsaktiviteter samt middagar för sällskap som önskar avskild matsal.

Aperitivo – mötet mellan människor

Aperitivo handlar först och främst om mötet mellan människor. Själva ordet kommer från latinets aperire som betyder ”öppna upp”, och syftar till att öppna upp magen inför den stundande middagen.

Italienare har i århundraden skålat med aptitretare under de tidiga kvällstimmarna mellan arbete och middag – med vänner, familjen och kollegorna. Det är stunden då italienare socialiserar och uppdaterar varandra om livet.

Julbord med smak av Italien

Vi serverar vi ett svenskt julbord med inslag från det italienska köket mellan den 24 november – 19 december 2023. BENVENUTI!

Några mat- & dryckesaktiviteter

Gör er egen salsiccia

Salsiccia är en korvsort med ursprung från Italien. I Italien betyder salsiccia korv av fläskkött smaksatt med vitlök och pepparkorn, men det finns många varianter. Den kan ätas utan lagring och tillagas genom stekning i panna, ugn eller grillning.

Sapori d’Italia

Följ med oss på en kulinarisk resa genom Italien. Vi provar vin från fyra olika regioner i Italien i kombination med tillbehör som är klassiska för respektive region.

Två personer hjälps åt att göra pasta under en pastakurs på Villa Aske.

Baka er egen pasta

Att göra sin egen pasta är riktigt roligt. Det blir supergott och det är inte så svårt som man kan tro! Under denna aktivitet gör ni er egen pastadeg från grunden och precis som i Italien knådar ni och kavlar allt för hand.

Campione

Gillar du TV-programmet Kockarnas Kamp? Programmet där kända kockar utmanas i kategorier såsom precision, snabbhet, noggrannhet och stresstålighet. Då kommer du även gilla Villa Askes nya aktivitet campione där deltagarna ställs inför liknade utmaningar med en italiensk inramning.